ADR koerier

Wet en regelgeving

De basis van onze Nederlandse regelgeving over het vervoer van gevaarlijke stoffen is de Wet vervoer gevaarlijke stoffen. Specifiek voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg is het VLG reglement (reglement voor het Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen) ingestelt.

Het iedereen bekende Europese ADR verdrag (Accord européen relatief au transport international de marchandises Dangereuses par Route) stamt uit 1957 en is als onderdeel opgenomen in het Nederlandse VLG reglement. Nederland is namelijk een van de 48 landen dat het ADR verdrag heeft geratificeerd en dus heeft ingevoerd in de eigen nationale regelgeving. Controle op de naleving van het verdrag moet namelijk altijd door de lokale/nationale instanties worden gedaan, vandaar dat landen Europese verdragen moeten "ratificeren", oftewel verwerken in de eigen nationale wetgeving.

Belangrijkste bronnen:
Verenigde Naties
Inspectie Leefomgeving en Transport

ADR koerier (Gevaarlijke stoffen)

Dat wij ons werk serieus nemen blijkt ook uit het feit dat wij ons steeds verder blijven ontwikkelen op logistiek gebied. Zo hebben een aantal van onze chauffeurs zich geschoold in het ADR transport, oftewel vervoer van gevaarlijke stoffen. Uiteraard beschikken zij daarnaast over de benodigde uitrusting en hulpmiddelen. Indien u een ADR koerier zoekt bent u bij ons dus aan het juiste adres.

Indien u gevaarlijke stoffen wilt vervoeren of laten vervoeren moet u in veel gevallen rekening houden met het Nederlandse VLG (reglement voor het Vervoer over Land van Gevaarlijke stoffen). Het Europees akkoord op het gebied van vervoer van gevaarlijke stoffen, het ADR, is onderdeel van het Nederlandse VLG. Dat niet iedereen thuis is in deze regelgeving is zeer begrijpelijk. Niet alleen zijn er veel zaken om rekening mee te houden, het vervoeren van gevaarlijke stoffen kan ook nog eens diverse risico's met zich meebrengen. Schakel daarom de juiste vakmensen in om dit transport uit te voeren. Als ADR koerier en transporteur kunnen wij u altijd een vrijblijvende scherpe offerte aanbieden.

Monsters & Medische goederen

Onze kennis op het gebied van ADR en gevaarlijke stoffen komt ons ook goed van pas bij het vervoeren van bijvoorbeeld laboratoriummonsters en medische goederen. Kennis van op het gebied van gevaarlijke stoffen is in deze gevallen wellicht niet wettelijk vereist, maar dit heeft zeker meerwaarde voor uw transport!

Onze chauffeurs beschikken namelijk over de kennis en hulpmiddelen om delicate goederen zoals laboratoriummonsters te vervoeren. Dit gaat met extra zorgvuldigheid en aandacht. Bent u op zoek naar een koerier of transporteur met inhoudelijke vakkennis, die uw goederen met extra zorgvuldigheid behandeld? Zoek dan niet langer, en neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of kennismakingsgesprek!